Bernarda Roelofs - Edelsmid

Cursus

« vorige | 1/4 | volgende »

Edelsmeden is een ambachtskunst. Zowel techniek als vormgeving spelen een belangrijke rol bij het maken van sieraden en gebruiksvoorwerpen. Tijdens de cursus besteden we aandacht aan beide.

De doelstelling is om de technische vaardigheden en de vormentaal van de cursisten te verdiepen en te verbreden. Zo streven we naar persoonlijke ontwerpen van sieraden. Werk van cursisten

De cursus wordt gegeven in een professioneel ingericht atelier. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Op de cursus zitten beginners en gevorderden bij elkaar. Dit werkt stimulerend voor beide en is goed mogelijk door de individuele begeleiding.

Met behulp van een leerplan ontwikkelt u stapsgewijs uw technische vaardigheden en vormgeving. In het begin werkt u met onedele metalen zoals messing en alpaca. U leert de basistechnieken: zagen, vijlen, en solderen. Daarna kunt u werken met de edele metalen zilver of goud en andere technieken leren zoals gieten, ciseleren, zetten en smeden. U kunt dan ook eenvoudige reparaties uitvoeren. Het gebruik van andere materialen, zoals perspex, rubber en hout behoort tot de mogelijkheden.

De cursus bestaat uit 24 lessen van 3 uur die overdag of 's avonds gevolgd kunnen worden. De cursus start in september en loopt tot april. Het maximum aantal deelnemers per cursus bedraagt 10.

voorbeeld voorbeeld